Résztvevők - Mága-Hineni Supershow

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Résztvevők

 

Emlékezés a háborúk áldozataira és mindazokra, akik sokszor életük kockáztatásával segítették a szükséget szenvedőket, sebesülteket, menekülteket, elnyomottakat és a rászorulókat.
2015-ben emlékezünk meg a második világháború végének 70. évfordulójáról. A háború szenvedő alanyai elsősorban a civil lakosság - köztük zsidók, cigányok és egyéb kisebbségek - volt, és számos olyan keresztény - papok, szerzetesek, világiak - is, akik bármilyen okból az elnyomók számára nemkívánatossá váltak, vagy segítséget nyújtottak a gyilkos erőszak elleni harcban. A zene az egyik legjobb eszköz arra, hogy megemlékezzünk az elmúlt évtizedek háborúinak és egyéb erőszakos cselekményeinek valamennyi áldozatáról, felekezetüktől függetlenül azokról a kisebbségekről, akik nem élték túl a viharos időket.

A 2015. évi jubileumi koncert kezdeményezője az FL Intercoop nemzetközi cégcsoport és annak vezérigazgatója, Ficsor László. Mága Zoltánnal, és az elsősorban a népek közötti megértésért koncerteket adó Hineni Szimfonikus Zenekarral, valamint világhírű énekesekkel és táncosokkal együtt Közép- és Kelet-Európa legimpozánsabb koncertjét tervezzük a második világháború befejeződése 70. évfordulójának napján, 2015. szeptemberében a Papp László Sportarénában.

Lubertus Leutscher trombitaművész a Hineni Szimfonikus Zenekar (Hollandia) karmestere és művészeti vezetője, aki a zenét a népek közötti megértés szolgálatába állította. Ezzel a nagyszabású koncerttel kifejezésre szeretnénk juttatni azt a meggyőződésünket, hogy kizárólag a világ népei közötti együttműködésnek és megértésnek van jövője. Keresztény zenészek a keresztény értékek mellett, a kisebbségek és az áldozatok mellett állnak ki, felhívva a figyelmet a béke fontosságára, a keresztények, zsidók és muzulmánok közötti megértés érdekében.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz