Mága Zoltán - Supershow

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Mága Zoltán

Bemutatkozás

A Szeretet Hegedűse

Jótékonysági koncertjeivel világnézeti és politikai törésvonalaktól függetlenül képes ezreket mozgósítani és összekapcsolni. Példa nélküli mindazon kezdeményezése, melynek keretében Magyarország zenekedvelő lakosságát társadalmi felelősségvállalásra tudta felkérni. Ezért is nevezik művészi körökben és a közönség berkeiben egyaránt a Szeretet Hegedűsének.

Mága Zoltán hegedűművész öt kontinensen, közel száz országban adott már koncertet, játszott királyoknak, államfőknek, egyházi főméltóságoknak és világsztároknak egyaránt. Elbűvölte már játékával XVI. Benedek pápát, a brit trónörököst - Károly herceget, VI. Mohammed marokkói királyt, II. Konstantin volt görög királyt, valamint Robert de Niro Oscar-díjas amerikai színművészt és Salma Hayeket is. Számos világhírű művésszel dolgozott együtt, többek között Didier Lockwooddal, Stephan Grappellivel,  Richard Claydermannal is.

A Szeretet Hegedűsének karitatív tevékenysége

A hegedűvirtuóz számára fontos az adakozás, művészete összeforrt karitatív tevékenységével. Úgy érzi, e nélkül nem lenne teljes az élete, ezért az elmúlt évtizedben számtalan egyéni jótékonysági akciót tartott. 2006 decemberében „Adventi zenei imádság Puskás Ferenc tiszteletére és a magyar Alzheimer-betegekért” címmel rendezett és adott koncertet a Mátyás templomban, világhírű vendégművészekkel.  2007 januárjában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nagytermében adott nagysikerű hangversenyt, melynek bevételéből az Országos Mentőszolgálat számára vásároltak életmentő műszereket. 2007 decemberében karácsonyi jótékonysági koncertet adott a Parlament kupolatermében beteg gyermekek gyógyításának támogatására. Koncertjeire rendszeresen meghív nyugdíjasokat, segíti a hátrányos helyzetű gyermekeket. Számos mesterhegedűje kelt már el jótékonysági koncerteken, aukción. A bevételt mindig nemes célokra ajánlotta fel.

100 Templomi Jótékonysági Koncert

Mága Zoltán 2009 augusztusában XVI. Benedek pápa elismerését is kiváltó jótékonysági koncertsorozatot indított útjára a magyarországi Szent István Bazilikából 100 Templomi Koncert címmel. Egyedülálló kezdeményezésével a hegedűművész célja volt, hogy az összefogás jegyében a koncertsorozattal és a köré felépített programmal segítséget nyújtson hátrányos helyzetű és bajba jutott embertársainak hazájában és határainkon túl egyaránt. A méltóságteljes nyitóünnepséget megtisztelte jelenlétével országunk első számú egyházi tekintélye, Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a CCEE (Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa) elnöke.

Budapesti Újévi Koncert

2009-ben ugyancsak hagyományteremtő céllal, Mága Zoltán életre hívta január 1-jén a Budapesti Újévi Koncertet. 12 ezer néző tapsolt állva a Papp László Budapest Sportarénában a művész előtt. A teltházas Aréna közönségen túl az elmúlt esztendőkben a közszolgálati és a kereskedelmi televíziók segítségével több millió néző is részese lehetett a grandiózus eseménynek Magyarország határain innen és túl. Egy olyan hagyományteremtő eseményt sikerült létrehoznia, mely Európa rangos koncertjévé vált, és amely nemzetközi, művészeti és turisztikai elismerést hoz Magyarországnak.
Az elmúlt öt évben a Budapesti Újévi Koncerten Kossuth-díjas és világhírű művészek mellett a Magyar Nemzet Színészei és a hazai könnyűzenei élet kiválóságai is színpadra léptek. Magyarország fővárosának Újévi Koncertje nemzetközi hírnevet szerzett már magának az elmúlt esztendőkben. Nem csak magyar vendégek tették teltházassá az Arénában megrendezett újévi koncertet, hanem az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Ázsiából, Izraelből és Európa sok országából is érkezett zenekedvelő közönség. Az elmúlt öt év koncertjeiről CD és DVD is készült, melyek mindegyike már a megjelenéskor aranylemez lett.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz